Ga naar de inhoud

Voorstellen

Ik ben Reinette Montsma, moeder van twee kinderen en vorm samen met mijn ex-man een gescheiden gezin, waarin twee katten ons gezelschap houden. 

De aarde, eten van de aarde en zuinig zijn op de aarde is een thema in ons gezin. De relatie met elkaar, met de dieren en met de natuur doen er toe!

Ik verzorg transculturele systemische supervisie en leertherapie. Daarnaast geef ik verschillende soorten scholing voor hulpverleners in de gezondheidszorg.

Mijn werk carrière is begonnen in Castricum waar ik als psychiatrisch verpleegkundige ben gaan werken op verschillende afdelingen. Vervolgens ging ik werken bij RIAGG Midden-Kennemerland als sociaal psychiatrisch verpleegkundige in Beverwijk. Daarna ben ik verhuisd naar Friesland en ben in 2008 begonnen met de opleiding tot systeemtherapie (bij platform systeemtherapie in Haren)  en werkte toen in de Kinder- en Jeugd GGZ van GGZ Friesland zo’n 8 jaar. Vervolgens ben ik tot eind 2023 werkzaam geweest als systeemtherapeut op de Forensische Polikliniek. 

In 2021 ben ik de opleiding tot transcultureel systemisch supervisor gestart en in 2022 ben ik supervisor en leertherapeut geworden volgens de normen van de NVRG.

In 2024 ga ik starten met de opleiding tot verpleegkundig specialist. 

Ontwikkelen, nieuwsgierigheid, nieuwe perspectieven ontdekken via opleiding, cliënten, familie vrienden, opleidingen, reflecteren, lezen uit de comfortzone stappen en het leven zelf is wat me bezig houdt. 

“Soms denk je dat je het weet, maar je weet het niet”